Rukous: Kiitos, Ylistys ja Palvonta

Raamattu sanoo: Fil 4.6 Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi.

Rukouksessa on tärkeää olla määrätietoinen ja kestävä, kertoa selvästi Jumalalle mitä pyytää, Jumala kyllä itse tietää mikä meille on hyväksi, mutta silti Hän haluaa kuulla sen meidän kertomana.

Raamatussa on sanat: Jaak.4.2 Teillä ei ole, sentähden ettette ano.

Jaak.4.3 Te anotte, ettekä saa, sentähden että anotte kelvottomasti, kuluttaaksenne sen himoissanne. Jumala tietää mikä meille on parasta iankaikkisuuden kannalta. Hän näkee edeltä mikä voi johtaa ihmisen tuhon tielle, siksi Hän ei salli sitä. Jotkut ei kestä uskossa jos heillä olisi liikaa omaisuutta, he kiintyisivät siihen jne.

Heb 13:15 Uhratkaamme siis hänen kauttansa Jumalalle joka aika kiitosuhria, se on: niiden huulten hedelmää, jotka hänen nimeänsä ylistävät.

Ylistys korkeampi kiitoksen muoto jossa koko olemuksemme on mukana ja ylistää Jumalaa hänen hyvyydestään ja ristinkuolemastaan ja syntiemme sovitukseta Ylistys voi olla laulua, rukousta Jumalalle.

Palvonta ja ylistystä on vaikea erottaa toisistaan, palvova ylistää ja on Pyhän Hengen valtaama ja keskittynyt Isän ja Pojan palvontaan ja unohtaa kaiken muun ympäriltä. Raamattu sanoo: tulee aika ja on jo, jolloin totiset rukoilijat rukoilevat Isää Hengessä ja totuudessa, senkaltaisia rukoilijoita myös Isä tahtoo. Pyhä Henki on Totuuden Henki ja Jumala on myös Henki.

Palvontarukouksessa puhutaan usein kielillä, niiden asioiden puolesta mitä Henki puhuttavaksi antaa.

Eikä meidän tulekkaan arvostella ja syyllistää niitä jotka ei puhu kieleillä, sanassakin sanotaan:

1Kor.12.30 Eihän kaikilla ole parantamisen armolahjoja? Eiväthän kaikki puhu kielillä? Eiväthän kaikki kykene niitä selittämään?

Gal 5:1 Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.

Oikein hyvää ja siunattua kesää kaikille, pidetään uskosta kiinni myös kesällä ja rukoillaan ja luetaan sanaa ahkerasti viedään evankeliumia sinne missä liikutaan kunnes Hän palaa takaisin.

Kevät

Kevät on vuodeajoista elmänmyönteisin. Odotus kaikesta uudesta elämästä mikä puhkeaa esiin. Ensin taimelle, sitten kukkimaan ja syksyllä saamme odottaa satoa.

Kaikki on niin hienosti suunniteltu, paraskaan ihmisen tekemä kone ei pysyty lähimainkaan samaan. Pieni siemen kylvetään maan sisään, niin se alkaa itämään. Mikä sen saa aikaan?. Miten se osaa kasvaa oikeaan suuntaan ylöspäin? Se on elämä, joka on koodattu DNA koodiin. Jokaisessa solussa on koodi(rakennusohje), mikä on niin pieneksi pakattu tietopankki (kaikkien elävien olentojen ja kasvien, mitä maailmassa miljardeja lajeja, solujen DNA:t mahtuisi teelusikkaan ja painaa vain 1/50 osa hyttysen painosta). Jos tieteessä osataan tehdä jokin pieni asia, vaikka mikroprosessori se on ”huippuälykäs tuote” vaikka DNA on monta kertaa monimutkaisempi ja pienempi, silti tiede väittää sen kehittyneen itsekseen. Vaikka tiedemiehet osaisikin tehdä samat aineosat sisältävän siemenen, siitä puuttu elämä, ei se lähde kasvamaan. Samoin puu jos se kerran kuivettuu, ei sitä saada takaisin kasvamaan, vaikka kuinka hoivataisiin sitä. Samoin on eläimet ja ihmiset jos niistä poistuu elämän henki, ne kuolevat. Ja ihminen on siinä erilainen, että Jumala tarkoitti ihmisen elämään kansaan ikuisesti, mutta kun ihminen lankesi syntiin tarvittiin sijaiskärsijä. Jumala lähetti oman poikansa kärsimään ja kuolemaan hirvittävän ristinkuoleman, että sinulla ja minulla olisi mahdollisuus ottaa lahjana iankaikkinen elämä vastaan. Hän ei vie ketään väkisin taivaaseen, se on täysin vapaaehtoinen ratkaisu ja tehtävä täällä ajassa.

Vaikka tiedemiehet, silmääkään räpäyttämättä totena kerskuu tietävänsä, kakiesta kaiken, he eivät ymmärrä elämän synnystä juurikaan mitään, se on tarinan kerrontaa ja nämä ”aikuisten sadut” ovat vielä ainoa totuus jota ei saa edes arvostella.

Niinhän se on, että kaikessa Raamattuun ja uskoon liittyvissä asioissa Jumalan arvovalta on lyöty ihmisten toimesta lokaan ja Suomessakin Päivi Räsänen on joutunut jo kolmatta kertaa syytteeseen, siteeratessaan Jumalan sanaa, Raamattua. Olemme menossa kovaa vauhtia antikristilliseen aikaan, jossa uskovia tullaan vainoamaan entistä enemmän, mutta meidän on hyvä muistaa, kuka lopuksi seisova viimeisenä multien päällä, Hän on herrojen Herra ja kunigasten Kuningas meidän vapahtajamme Jeesus Kristus. Siunausta kaikille TN

Joulu on Jeesuksen syntymäjuhla

Vietämme taas Joulua, vapahtajamme Jeesuksen syntymäjuhlaa, kalenterikin sen todistaa: 2020 jälkeen Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen syntymän.

Joulu on maallistunut vuosien varrella. Yhä useammalla on joulun päähenkilö jäänyt hyvin pieneen sivuosaan, jopa uskovien joulussa. Jeesus sanoi jo aikalaisistaan: Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan mutta heidän sydämensä on minusta kaukana. (Mat 15:8) Kukaan tuskin kyseenalaistaa Jeesuksen elämää historian henkilönä.

Raamatun sanaan voimme luottaa, onhan siellä myös paljon historiallista tietoa ja henkilöluetteloita jotka löytyy myös muista lähteistä. Antiikin ajasta tehdyt kirjoitukset, (mihin nojaa mm. yliopistojen historianopetus) niitä on huomattavasti vähemmän ja ne on kirjoitettu n. 800v jälkeen päin (ts. ne perustuu ulkomuistiin ja perimätietoon) Juutalaiset on hyvin tarkkoja kirjoitusten kopioinnissa he tarkistivat ne monen henkilön toimesta.

Moni luulee, että uskovat ei voi käyttää järkeään, vaan uskovat sokeasti johonkin mikä ei näy ja mitä ei voi tieteen keinoin tutkia.

Asia ei kuitenkaan ole niin mustavalkoinen. Jos tutkitaan luonnon suuria tai pieniä ihmeellisyyksiä, joutuvat tieteenkin edustajat myöntämään: Emme tiedä, emme ymmärrä! ja he joutuvat muutaman tuhat vuotta vanhemmista asioista arvelemaan ja keksimään tarinoita, että ne kuulostavat uskottavilta, niitä ei voi eikä pystytä todistamaan, todisteet puuttuvat. Esimerkkinä alkuräjähdys: Mistä syntyi aine ja energia, joka räjähti! ja mistä tuli elämä, miksi ihmisellä on tunteet, omatunto?. Näitä asioita on tosi paljon, joihin ei ole vastauksia on vain isoja kysymyksiä. Tiedemaailma etsii kuumeisesti todisteita ja väittää, että Jumalaa ei tarvita ja palkitsee tutkijoitaan Nobeleilla tutkimuksista millä voidaan siirtää Jumala syrjään.

Nykytiede löytää myös koko ajan asioita, mitkä taas viittaa järkevään luojaan esimerkkinä: Maailmankaikkeudessa on 96% ns mustaa ainetta ja energiaa. Mikä pitää galaksit radallaan ja joka ei näy! On löydetty hiukkasia mitä liikkuu pareittain, vaikka ne vietiin 120km päähän toisistaan, eikä niillä ollut fyysistä yhteyttä ne liikkuivat samaan aikaan ja tahtiin.

Neljä luonnon voimavaikutusta on säädetty niin tarkasti elämälle sopivaksi, että sattuman tuloksena se ei olisi täysin mahdotonta. Esim. painovoima: jos olisi mahdollista tehdä 100 miljoonaa valovuotta pitä liukusäädin (koko tunnetun universumin mittainen) parin sentin säätö liuussa niin kaikki elämä lakkaisi.

Dna: Jokaisessa sinun solussasi on koodi missä on 3miljadia koodikirjainta ja siitä on ainakin 4 päällekkäistä ohjelmaa jo löydetty ja jokaisella ihmisellä yksilöllinen koodi millä voidaan ihminen tunnistaa vaikka hiuksesta. Raamattukin sen kertoo: jopa hiuksemme on luettu. Ihmiskeho on täynnä huipputekniikkaa, alkaen bakteereista. Niilläkin on moottorit ja navikoinnit vaikka niitä sanotaan yksinkertaiseksi otuksiksi. Jos ihminen pystyisi tekemään sellaisen, se olisi huipputekniikkaa! näin meidän ajatusta käsitteillä muokataan.

Antakaa anteeksi

ANTAKAA ANTEEKSI

Lauluntekijä runoilee:

Antakaa anteeksi ystävät, antakaa anteeksi… runoillaan yhdessä…Siinä on voimaa…

Kannetaan toistemme taakkoja runoillaan yhdessä…Siinä on voimaa…

Kuljetaan toistamme tukien… Siinä on voimaa…

Matt.6:14

Sillä jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi;

Matt.6:15

mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi, niin ei myöskään teidän Isänne anna anteeksi teidän rikkomuksianne

Anteeksi pyytäminen ja antaminen, molemmat on yhtä tärkeitä. Niin kuin tuossa edellä sanottiin, että taivaallisen Isän anteeksi antaminen on sidottu myös siihen, miten me suhtaudumme toisiin ihmisiin ja annammeko anteeksi heille, jotka ovat meitä loukanneet tai rikkoneet meitä vastaan. Usein odotamme, että se rikkoja tekee aloitteen, mutta entäpä sitten jos hän ei jostain syystä ymmärrä eikä uskalla tehdä sitä?

Jos Jumala antoi oman poikansa kuolemaan syyttömänä meidän vuoksemme, ja Jeesus huusi: Isä anna heille anteeksi sillä he eivät tiedä mitä tekevät. Samoin mekään ei anna ymmärretä mitä meidän sanat ja omasta mielestä pienet teot saa aikaan, ne paisuu ja aikaan saa ”lumipallon” mitä ei voi pysäyttää.

Eräs opettaja kuuli, kun oppilas puhui kiusallaan toisesta pahaa ja se kantautui opettajn korviin. Hän otti oppilaan puhutteluun ja antoi paperin missä oli numerot 1-100 sitten hän pyysi repimään lapun ja he ajoivat autolla pitkin moottoritietä Hän avasi auton ikkunanja sanoi heitä ne laput ikkunasta metsään kun he palasvivat koululle hän sanoi mene kerämään ne laput takasin. Oppilas sanoi sehän on mahdotonta! Niin onkin, et voi koskaan saada tilannetta palautettua takaisin, mutaa anteeksi voit ainakin pyytää ja kiusaaminen loppui siihen.

Matt. 18:21

Silloin Pietari meni hänen tykönsä ja sanoi hänelle: ”Herra, kuinka monta kertaa minun on annettava anteeksi veljelleni, joka rikkoo minua vastaan? Ihanko seitsemän kertaa?”

Mark.11:25

Ja kun te seisotte ja rukoilette, niin antakaa anteeksi, jos kenellä teistä on jotakin toistansa vastaan, että myös teidän Isänne, joka on taivaissa, antaisi teille anteeksi teidän rikkomuksenne.”

Ef.4:32

Olkaa sen sijaan toisianne kohtaan ystävällisiä, hyväsydämisiä, anteeksiantavaisia toinen toisellenne, niinkuin Jumalakin on Kristuksessa teille anteeksi antanut

Luuk.6:37

Älkääkä tuomitko, niin ei teitäkään tuomita; älkää kadotustuomiota lausuko, niin ei teillekään kadotustuomiota lausuta. Antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan.

Muistetaan ,että me kaikki olemme vain maan tomua ja kukaan ei ole , eikä tule täytelliseksi täällä ajassa.

Paavalikin kirjoitti:

Room. 7:19

Sillä sitä hyvää, mitä minä tahdon, minä en tee, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo, minä teen

 

Rukous

Rukous

Kristityt on tutkimuksen mukaan, kaikista uskonnoista laiskimpia rukoilijoita. Mistä se johtuukaan?

Onkohan se usko liian itsestään sevää?

Tuokaa kaikki kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi.


Fil 4.6 Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi

Muistetaan kiittää niistäkin pienistä ja mitättömistä rukousvastauksista, pienistä puroista kasvaa isokin joki.

Rukoilkaa lakkaamatta

1.Tess.5:17

Rukoilkaa lakkaamatta.

Rukousta on verrattu hengitykseen ja sanan lukua syömiseen. Ihminen pystyy olemaan syömättä pitkiäkin aikoja, mutta ilman juomista vain muutama päivä.

Teillä ei ole sen tähden että ette ano.

Matt.7:7

Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan.

Luuk.11:9

Niinpä minäkin sanon teille:anokaa,niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan.

Joh.15:7

Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa, mitä ikinä tahdotte, ja te saatte sen.

Joh.16:24

Tähän asti te ette ole anoneet mitään minun nimessäni; anokaa, niin te saatte, että teidän ilonne olisi täydellinen

uskokaa saaneenne, niin se on teille tuleva () ja kun lapset pyytää ne jankuttaa niin kauan kunnes vanhemmat hermostuu ja vastaa.

Mark.11:24

Sentähden minä sanon teille: kaikki, mitä te rukoilette ja anotte, uskokaa saaneenne, niin se on teille tuleva.

Pyhä Henki

Helluntai ja Pyhän Hengen vuodatus

Luuk.11:13

Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin totta kai teidän Isänne paljon ennemmin antaa taivaasta Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä pyytävät.”

Nykyisin kuulee puhuttavan hyvin vähän Pyhän Hengen täyttymisestä ja tärkeydestä. Se onkin sääli, koska ilman sitä seurakunnat näivettyy ja muuttuu ”yhdistyksiksi” jossa porukka vanhenee ja väki vähenee, ja ennen pitkää viimeinen sammuttaa valot.

Onko siinä menty äärilaidasta toiseen ja pelätään liikaa sielullisuutta, jota ei tietysti voi olla huomioimatta. Mutta kun ihminen tulee uskoon, hänlle on se lupaus annettu. Pyhä Henki ei täytä ketään väkisin, vaan sitää tulee rukoillen anoa ja ajallaan Jumala vastaa.

Jeesus itse kertoi vertauksen kymmenestä neitsyestä, joilla oli kaikilla lamput palamassa, mutta osalla oli myös astiassa ja lampussa oleva öljy ei kestänyt kauan, vaan sitä piti tankata astiasta lisää. Astia kuvaa uskovaa ihmistä joka on täytetty Hengellä ja astia vuotaa yli jolloin siitä saa muutkin ja tulella on tapana palaa paremmin kun on useampi ”puu” yhdessä. Jumalan Henki on annettu voimaksi… ja teistä tulee minun todistajani.

Ap.t.1:8

Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka.

Ei pidä pelätä Pyhän Hengen toimintaa, se on avain herätykseen ja uskossa säilymiseen, armolahjoihin ja seurakunnan rakentamiseen. On myös vaarallista ruveta näyttelemään Hengen tointaa koska Jumala toimii aina ajallaan ja tavallaan. Rukoillaan armolahjoja seurakunnan keskelle ja rohkeutta myös niitä käyttää. Koska profetoiminenkin on vajavaista, mutta ei sen takia saa jättää niitä käyttämättä.

1.Tess.5:21

Mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on

Kaikki ihmiset reagoivat Pyhän Hengen toimintaan eri tavalla, jotkut pystyvät pitämään ”ilon sisällään” jotkut hoipertelevat kuin juopuneet, mutta emme voi myöskään rajoittaa liikaa, se sammuttaa Hengen toiminnan kokonaan. Onhan sanottu: hautausmaalla on hiljaista, toisin kuin päiväkodissa.

Ap.t.2:13

Mutta toiset pilkkasivat heitä ja sanoivat: ”He ovat täynnä makeata viiniä”.

Apostolit odottivat lupauksen täyttymstä lukittujen ovien takana ja 12 tavallista koulua käymätöntä ihmistä, ei olisi saanut evankeliumia leviämään koko maailmaan, elleivät he olisi saaneet voimaa ja ihmeet ja merkit seuranneet sanan julistusta.

Joskus kuulee sanottavan että olen uskossa ja se on Pyhän Hengen työ, niin onkin, mutta puhutaan tuossakin Raamatun kohdassa kahdesta eri asiasta. Paavali meni Efesoon ja kysyi muutamilta opetuslapsilta: Saitteko PyhänHengen…

Ap.t.19:2

Ja hän sanoi heille:”Saitteko Pyhän Hengen silloin, kun te tulitte uskoon?” Niin he sanoivat hänelle: ”Emme ole edes kuulleet, että Pyhää Henkeä on olemassakaan

Jaak.4:2

Teillä ei ole, sentähden ettette ano

Luuk 11.10 Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan.

Joh.4:23

Mutta tulee aika ja on jo, jolloin totiset rukoilijat rukoilevat Isää hengessä ja totuudessa; sillä senkaltaisia rukoilijoita myös Isä tahtoo.

Ps. Pelastusta emme voi ansaita ja me emme saa olla lain alla, vaan armosta te olette pelastetut uskon kautta se on Jumalan lahja.

Siunauksellista alkukesää Topi

PYHITYS

PYHITYS

Pyhitys ei ole tänä päivänä kovin suosittu puheen aihe. Puhutaan mieluummin Jumalan armosta ja Jumalan rakkaudesta.

Jumalan sana on kaksiteräinen miekka, toisaalta se hoitaa ja armahtaa, toisaalta se leikkaa pois ne väärät asiat mitkä meidät veisi tuhoon.

Kuvitellaan vaikka murskaantunut, kuoliossa oleva sormi, jos se jätettäisiin roikkumaan nahkoistaan paikoilleen. Kuolio leviäisi koko käteen ja lopulta aiheuttaisi kuoleman ihmiselle.

Sanoohan Raamattu…

Hepr.12:14

Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen,

sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa

Tämä on vakava paikka meille uskoville, joiden tulisi kasvaa uskossa ja pyhityksessä.

Ilm. 22:

11 Vääryyden tekijä tehköön edelleen vääryyttä, ja joka on saastainen, saastukoon edelleen, ja joka on vanhurskas, tehköön edelleen vanhurskautta, ja joka on pyhä, pyhittyköön edelleen.

12 Katso, minä tulen pian, ja minun palkkani on minun kanssani, antaakseni kullekin hänen tekojensa mukaan.

Mooseksen kirjassa puhutaan Aaronin pojista jotka saivat surmansa, tuotuaan vierasta tulta Jumalan alttarille.

Apostolien teoissa kerrotaan Ananiaksen ja Safiiran tapaus, jolloin he saivat surmansa valehdeltuaan apostoleille omaisuuden myyntihinnasta.

Siellä missä Jumalan Henki liikkuu ja ihmeitä tapahtuu, on myös Jumalan Pyhyys läsnä, jolloin on entistä tärkeämpää pitää vaari puhtaasta omastatunnosta.

Ei kuitenkaan saa mennä liikaa lain alle, kun kukaan meistä ei tule autuaaksi omilla ansioillaan, vaan armosta Jeesuksen uhrityön kautta.

1 Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat.

2 Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.

Isä meidän, joka olet taivaissa!

Isä meidän, joka olet taivaissa!

Jeesuksen opettama rukous: Mat.6:9 Isä meidän, joka olet taivaissa! Pyhitetty olkoon sinun nimesi;

10 tulkoon sinun valtakuntasi; tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niinkuin taivaassa;

11 anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme;

12 ja anna meille meidän velkamme anteeksi, niinkuin mekin annamme anteeksi meidän velallisillemme;

13 Äläkä saata meitä kiusaukseen; vaan päästä meidät pahasta, sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Amen.

14 Sillä jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi;

15 mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi, niin ei myöskään teidän Isänne anna anteeksi teidän rikkomuksianne.

16 Ja kun paastoatte, älkää olko synkännäköisiä niinkuin ulkokullatut; sillä he tekevät kasvonsa surkeiksi, että ihmiset näkisivät heidän paastoavan. Totisesti minä sanon teille: he ovat saaneet palkkansa.

17 Vaan kun sinä paastoat, niin voitele pääsi ja pese kasvosi,

18 etteivät paastoamistasi näkisi ihmiset, vaan sinun Isäsi, joka on salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle.

19 Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle, missä koi ja ruoste raiskaa ja missä varkaat murtautuvat sisään ja varastavat.

20 Vaan kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen, missä ei koi eikä ruoste raiskaa ja missä eivät varkaat murtaudu sisään eivätkä varasta.

21 Sillä missä sinun aarteesi on, siellä on myös sinun sydämesi.

22 Silmä on ruumiin lamppu. Jos siis silmäsi on terve, niin koko sinun ruumiisi on valaistu.

23 Mutta jos silmäsi on viallinen, niin koko ruumiisi on pimeä. Jos siis se valo, joka sinussa on, on pimeyttä, kuinka suuri onkaan pimeys!

24 Ei kukaan voi palvella kahta herraa; sillä hän on joko tätä vihaava ja toista rakastava, taikka tähän liittyvä ja toista halveksiva. Ette voi palvella Jumalaa ja mammonaa.

25 Sentähden minä sanon teille: älkää murehtiko hengestänne, mitä söisitte tai mitä joisitte, älkääkä ruumiistanne, mitä päällenne pukisitte. Eikö henki ole enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet?

26 Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljoa suurempiarvoiset kuin ne?

27 Ja kuka teistä voi murehtimisellaan lisätä ikäänsä kyynäränkään vertaa?

28 Ja mitä te murehditte vaatteista? Katselkaa kedon kukkia, kuinka ne kasvavat; eivät ne työtä tee eivätkä kehrää.

29 Kuitenkin minä sanon teille: ei Salomo kaikessa loistossansa ollut niin vaatetettu kuin yksi niistä.

30 Jos siis Jumala näin vaatettaa kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna uuniin heitetään, eikö paljoa ennemmin teitä, te vähäuskoiset?

31 Älkää siis murehtiko sanoen: ’Mitä me syömme?’ tahi: ’Mitä me juomme?’ tahi: ’Millä me itsemme vaatetamme?’

32 Sillä tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne kyllä tietää teidän kaikkea tätä tarvitsevan.

33 Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan.

34 Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä, sillä huominen päivä pitää murheen itsestään. Riittää kullekin päivälle oma vaivansa.”

ISRAELIN TERVEISET

ISRAELIN TERVEISET

Saimme tilaisuuden käydä äkkilähdöllä Israelissa ja lyhyen ajan ja valmistautumisen takia, emme ehtineet kovin monessa paikassa käymään.

Lensimme Eilattiin missä olikin kesäisen lämmintä +20..+27

Sapattina kävimme Jerusalemissa vanhassa kaupungissa ja itkumuurilla,

meille tuntemattomat FB juutalaiset ystävät tarjosivat sapatti aterian ja yösijan. Saimme nähdä miten tavalliset juutalaiset viettävät sapattia.

Tapasimme myös Korhosen Sirkan ja Eikan Jerusalemissa, he lähettivät oikein rakkaita terveisiä Laukaaseen.

He on tehneet vapaehtoistyötä Tel Avivissa ja Jerusalemissa narkkareitten ja kadunihmisten parissa. Eikka kertoi, että nyt jos koskaan on aika panostaa Israel työhön.

Saimme kokea erikoisen johdatuksen kun meidän kyytiin liftasi kolme USAn juutalaista poikaa kuuntelimme auto stereoista musiikkia minun puhelimesta mitä olin sinne ladannut n 200 kpl

Juuri kun olimme vaihtaneet kuulumiset ja he olivat vain n.8 km matkan aikana alkoi soida ylistyskappale ”Yksi nimi vain” missä sanotaan ”Jeesus..Jeshua Hamasia Elohim Adonai eli Jeesuksen nimet englanniksi ja hepreaksi

Välittömästi alkoi supatus kuulua takapenkiltä he kyllä kuuli mitä laulussa sanottiin ja kaikella on merkitystä elämässä pieni ajan rahtunen voi muuttaa ja on vaikuttaassa ihmisten myöhempään elämään rukoillaan näiden nuorten poikien puolesta jotka olivat tulleet USAsta opiskelemaan Tooraa, että he saisi löytää todellisen pelastajan ottaa Hänet pelastajana vastaan.

Löytäneeköhän uskoa…

Löytäneeköhän uskoa…

Jos tätä vauhtia maallistuminen lisääntyy länsimaissa alkaa olla Jeesuksen tulo lähellä. Luuk. 18:8 kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?

Minä näin kristittyjen keskuuteen tulevan vertaansa vailla olevan välinpitämättömyyden, lankeemuksen tosi ja elävästä kristillisyydestä.

Lainaus norjalaisen naisen profetiasta v.1968 sopii hyvin tähän aikaan missä elämme.

Aikana ennen Jeesuksen paluuta kristityt eivät tule olemaan avoimia tutkistelevalle julistukselle. He eivät tule kuuntelemaan synnistä ja armosta, laista ja evankeliumista, katumuksesta ja parannuksesta. Tilalle tulee toista laatua oleva julistus, jonkinlainen onnellisuutta tavoitteleva kristillisyys. Pitää menestyä ja päästä eteenpäin. Kyseessä ovat aineelliset asiat tavalla, mitä Jumala ei koskaan ole luvannut.

Kirkot, vapaakirkot ja rukoushuoneet tyhjenevät yhä enemmän. Ristin ottamisen ja Jeesuksen seuraamisen julistuksen sijalle tulee viihde, taide ja kulttuuri sinne, missä pitäisi olla herätys, hätä ja parannuskokouksia. Tämä tulee tapahtumaan suuressa määrin juuri ennen Jeesuksen toista tulemista ja onnettomuus murtautuu päällemme.

Norjaa kohtaa vertaansa vailla oleva moraalin hajoaminen. Ihmiset tulevat elämään niin kuin naimisissa olevat olematta naimisissa. Yhteen muuttaminen ennen avioliittoa lisääntyy suuressa määrin. Tämä tapa tulee hiipimään kristillisiin seurakuntiin ja tätä ei vastusteta aktiivisesti. Myös synti luontoa vastaan suvaitaan.

Aivan ennen Jeesuksen paluuta näytetään TV-ohjelmia, joita emme ole koskaan ennen nähneet. TV tulee täyttymään niin hirvittävästä väkivallasta, että se opettaa kansaa murhaamaan ja tekemään lopun toisistaan. Kaduilla kävelemisestä tulee turvatonta. Kansa tulee omaksumaan sen, mitä he näkevät, eikä silloin tule olemaan vain yhtä vaihtoehtoa televisiossa, vaan tarjonta tulee olemaan laaja. Televisio tulee toimimaan juuri niin kuin radio. Voimme ruuvata ohjelmasta ohjelmaan, jotka tulevat olemaan täynnä väkivaltaa, ja kansa pitää tätä viihteenään. Pahimmat ajateltavat murha- ja väkivaltakäsikirjoitukset lavastetaan näytettäväksi ja tämä leviää yhteiskuntaan. Sukupuoliyhdyntäkohtauksia tullaan näyttämään. Kaikista intiimimmät asiat, jotka kuuluvat avioliittoon, näytetään ruudussa. Tämä tulee tapahtumaan ja sinä tulet näkemään sen toteutumisen. Ne lait, jotka meillä nyt on, tullaan rikkomaan ja kaikista epäsiveellisintä tullaan näyttämään silmiemme edessä. Kansaa köyhistä maista virtaa Eurooppaan. He tulevat myös Skandinaviaan ja Norjaan. Kansa ei pidä siitä, että he ovat täällä ja tulevat olemaan kovia heitä kohtaan. Heitä tullaan kohtelemaan yhä enemmän kuin juutalaisia ennen sotaa. Silloin meidän syntimme mitta on täyttynyt. Tämä proferia luettavissa kokonaisuudessaan: http://www.reijotelaranta.fi/reijon_blogi/emanuel_minos_sai_1968_vakevan_lopunajan_profetia/

Luuk 21:36 Valvokaa siis joka aika ja rukoilkaa, että saisitte voimaa paetaksenne tätä kaikkea, mikä tuleva on, ja seisoaksenne Ihmisen Pojan edessä.”