Rukous: Kiitos, Ylistys ja Palvonta

Raamattu sanoo: Fil 4.6 Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi.

Rukouksessa on tärkeää olla määrätietoinen ja kestävä, kertoa selvästi Jumalalle mitä pyytää, Jumala kyllä itse tietää mikä meille on hyväksi, mutta silti Hän haluaa kuulla sen meidän kertomana.

Raamatussa on sanat: Jaak.4.2 Teillä ei ole, sentähden ettette ano.

Jaak.4.3 Te anotte, ettekä saa, sentähden että anotte kelvottomasti, kuluttaaksenne sen himoissanne. Jumala tietää mikä meille on parasta iankaikkisuuden kannalta. Hän näkee edeltä mikä voi johtaa ihmisen tuhon tielle, siksi Hän ei salli sitä. Jotkut ei kestä uskossa jos heillä olisi liikaa omaisuutta, he kiintyisivät siihen jne.

Heb 13:15 Uhratkaamme siis hänen kauttansa Jumalalle joka aika kiitosuhria, se on: niiden huulten hedelmää, jotka hänen nimeänsä ylistävät.

Ylistys korkeampi kiitoksen muoto jossa koko olemuksemme on mukana ja ylistää Jumalaa hänen hyvyydestään ja ristinkuolemastaan ja syntiemme sovitukseta Ylistys voi olla laulua, rukousta Jumalalle.

Palvonta ja ylistystä on vaikea erottaa toisistaan, palvova ylistää ja on Pyhän Hengen valtaama ja keskittynyt Isän ja Pojan palvontaan ja unohtaa kaiken muun ympäriltä. Raamattu sanoo: tulee aika ja on jo, jolloin totiset rukoilijat rukoilevat Isää Hengessä ja totuudessa, senkaltaisia rukoilijoita myös Isä tahtoo. Pyhä Henki on Totuuden Henki ja Jumala on myös Henki.

Palvontarukouksessa puhutaan usein kielillä, niiden asioiden puolesta mitä Henki puhuttavaksi antaa.

Eikä meidän tulekkaan arvostella ja syyllistää niitä jotka ei puhu kieleillä, sanassakin sanotaan:

1Kor.12.30 Eihän kaikilla ole parantamisen armolahjoja? Eiväthän kaikki puhu kielillä? Eiväthän kaikki kykene niitä selittämään?

Gal 5:1 Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.

Oikein hyvää ja siunattua kesää kaikille, pidetään uskosta kiinni myös kesällä ja rukoillaan ja luetaan sanaa ahkerasti viedään evankeliumia sinne missä liikutaan kunnes Hän palaa takaisin.

Posted in Uncategorized.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *