Mitä tämän elämän jälkeen?

Mitä tämän elämän jälkeen? 

Tämän kysymyksen jokainen esittää jossakin elämänsä vaiheessa, ainakin itselleen.

Kuvitellaan, että kaksoset äidin kohdussa osaisivat keskustella. Toinen kysyy toiselta: uskotko, että tuolla seinän takana on parempaa elämää? Toinen vastaa: Älä nyt höpise, ei siellä mitään elämää ole, eihän sieltä ole kukaan tullut takaisin kertomaan.

Sekään ei pidä tarkalleen ottaen paikkaansa. On olemassa satoja dokumentoituja rajakokemuksia, joissa toistuu lähes kaikissa sama kaava. ”Taivaan rajalla” on mielenkiintoinen kirja. Se kertoo lääkäristä, joka kiinnostui kyselemään rajakokemuksen kokeneilta potilailtaan, näkivätkö he mitään ”kuolleena” ollessaan. Jotkut heistä olivat nähneet elämänsä pikakelauksena ja jotkut olivat voineet katsella kehoaan sairaalan toimeenpiteessä ruumiinsa ulkopuolelta katon rajasta. Eräskin sokeana syntynyt oli pystynyt kertomaan miten häntä oli elvytetty. Yksityskohtia myöten kuvaukset pitivät myös paikkansa.

Nykytietämyksen mukaan maailmankaikkeudessa on vain 4% näkyvää ja loput 96% on näkymätöntä ainetta ja energiaa, jolla on massa. Se pitää mm. galaksit radallaan.

Hepr.11:3 Uskon kautta me ymmärrämme, että maailma on rakennettu Jumalan sanalla, niin että se, mikä nähdään, ei ole syntynyt näkyväisestä

Emme voi nähdä myöskään tunteita. Unetkin ovat hyvin todellisia. Kuvittele uni joka jatkuisi ainiaan.

Jumala loi enkeliruhtinaan, Lusiferin, jolla oli vapaa tahto. Raamattu kertoo, että hän oli kaunis ja älykäs olento taivaassa ja hän hallitsi valoja. Lucifer oli alunperin hyvä, mutta sitten hän lankesi ylpeyden syntiin ja halusi olla itse jumala.

Jumala joutui poistamaan hänet enkeleineen taivaasta. Näin hänestä tuli pahan alkulähde.

Jumala otti suuren riskin antaessaan ihmiselle vapaan tahdon ja päätäntavallan.

Ihminen saa valita onko päämääränä ikuisuus Jumalan kanssa, vai lopullinen ero hänestä.

Ero Jumalasta ei olekkaan niin hienoa kuin ehkä kuvitellaan.

Jotkut kuolemanrajakokemuksen saaneet olivat joutuneet ns.”pimeään paikkaan”. Se oli ollut niin hirvittävä kokemus, etteivät he edes halua muistella sitä. Pahat olennot olivat heitä repineet ja kiduttaneet. Kokemus oli kammottava, että tuska ja ahdistus tulisivat jatkumaan ikuisesti.

Jumala sovitti ihmisten synnit Pyhän ja puhtaan poikansa Jeesuksen kuoleman kautta.

Pelastus on tehty helpoksi. Tarvisee ottaa vain pelastus lahjana vastaan.

Hyvät teot tietenkin palkitaan, mutta ne eivät pelasta ketään.

Monet viimeiset tulevat ensimmäiseksi ja ensimmäiset viimeiseksi.

Posted in Yleinen.