Joulu on Jeesuksen syntymäjuhla

Vietämme taas Joulua, vapahtajamme Jeesuksen syntymäjuhlaa, kalenterikin sen todistaa: 2020 jälkeen Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen syntymän.

Joulu on maallistunut vuosien varrella. Yhä useammalla on joulun päähenkilö jäänyt hyvin pieneen sivuosaan, jopa uskovien joulussa. Jeesus sanoi jo aikalaisistaan: Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan mutta heidän sydämensä on minusta kaukana. (Mat 15:8) Kukaan tuskin kyseenalaistaa Jeesuksen elämää historian henkilönä.

Raamatun sanaan voimme luottaa, onhan siellä myös paljon historiallista tietoa ja henkilöluetteloita jotka löytyy myös muista lähteistä. Antiikin ajasta tehdyt kirjoitukset, (mihin nojaa mm. yliopistojen historianopetus) niitä on huomattavasti vähemmän ja ne on kirjoitettu n. 800v jälkeen päin (ts. ne perustuu ulkomuistiin ja perimätietoon) Juutalaiset on hyvin tarkkoja kirjoitusten kopioinnissa he tarkistivat ne monen henkilön toimesta.

Moni luulee, että uskovat ei voi käyttää järkeään, vaan uskovat sokeasti johonkin mikä ei näy ja mitä ei voi tieteen keinoin tutkia.

Asia ei kuitenkaan ole niin mustavalkoinen. Jos tutkitaan luonnon suuria tai pieniä ihmeellisyyksiä, joutuvat tieteenkin edustajat myöntämään: Emme tiedä, emme ymmärrä! ja he joutuvat muutaman tuhat vuotta vanhemmista asioista arvelemaan ja keksimään tarinoita, että ne kuulostavat uskottavilta, niitä ei voi eikä pystytä todistamaan, todisteet puuttuvat. Esimerkkinä alkuräjähdys: Mistä syntyi aine ja energia, joka räjähti! ja mistä tuli elämä, miksi ihmisellä on tunteet, omatunto?. Näitä asioita on tosi paljon, joihin ei ole vastauksia on vain isoja kysymyksiä. Tiedemaailma etsii kuumeisesti todisteita ja väittää, että Jumalaa ei tarvita ja palkitsee tutkijoitaan Nobeleilla tutkimuksista millä voidaan siirtää Jumala syrjään.

Nykytiede löytää myös koko ajan asioita, mitkä taas viittaa järkevään luojaan esimerkkinä: Maailmankaikkeudessa on 96% ns mustaa ainetta ja energiaa. Mikä pitää galaksit radallaan ja joka ei näy! On löydetty hiukkasia mitä liikkuu pareittain, vaikka ne vietiin 120km päähän toisistaan, eikä niillä ollut fyysistä yhteyttä ne liikkuivat samaan aikaan ja tahtiin.

Neljä luonnon voimavaikutusta on säädetty niin tarkasti elämälle sopivaksi, että sattuman tuloksena se ei olisi täysin mahdotonta. Esim. painovoima: jos olisi mahdollista tehdä 100 miljoonaa valovuotta pitä liukusäädin (koko tunnetun universumin mittainen) parin sentin säätö liuussa niin kaikki elämä lakkaisi.

Dna: Jokaisessa sinun solussasi on koodi missä on 3miljadia koodikirjainta ja siitä on ainakin 4 päällekkäistä ohjelmaa jo löydetty ja jokaisella ihmisellä yksilöllinen koodi millä voidaan ihminen tunnistaa vaikka hiuksesta. Raamattukin sen kertoo: jopa hiuksemme on luettu. Ihmiskeho on täynnä huipputekniikkaa, alkaen bakteereista. Niilläkin on moottorit ja navikoinnit vaikka niitä sanotaan yksinkertaiseksi otuksiksi. Jos ihminen pystyisi tekemään sellaisen, se olisi huipputekniikkaa! näin meidän ajatusta käsitteillä muokataan.

Posted in Yleinen.